כמה שינויים קוסמטיים כמו: שינוי גוון הקיר, החלפת גופי תאורה, חידוש רהיטים, תליית תמונות והוספת טקסטיל ואביזרים, ירעננו את חלל העבודה שלכם בקלות ובמהירות. אבל מאיפה מתחילים? איך ניגשים לפרויקט כזה מבלי לעשות טעויות? כל השלבים לריענון החלל DIY לפניכם:
- תשאול – בשלב ראשון, חשוב להגדיר מטרות ולהציב יעדים. שאלו את עצמכם מה מפריע לכם ומה השינוי בו אתם רוצים? נסו להיות ממוקדים ולרכז הכול בתוך 'רשימת משאלות', המפרטת בסדר עדיפות יורד את כל השלבים הנדרשים
- תקצוב – גם כאן, חשוב להגדיר מראש מהו התקציב העומד לרשות הפרויקט. בנוסף, עבור כל סעיף מתוך 'רשימת המשאלות', קבעו האם ברצונכם לשאת בהוצאה גבוהה או נמוכה. דוגמא: כיסא עבודה ארגונומי ואיכותי ייחשב להוצאה גבוהה, שולחן עבודה מאיקאה ייחשב להוצאה נמוכה.
- תכנון – תכנון מוקדם, מסודר ומפורט עשוי לחסוך לכם כסף, זמן והרבה בלגאן. הכניסו את רשימת המשאלות לציר זמן ודאגו לתזמן כל שלב כך שתדעו מה מגיע קודם. החלטות ובחירות שדורשות יותר זמן יתבצעו ראשונות, בחירות שדורשות מעט זמן ימתינו לסוף.
- רשימת קניות – הכינו רשימה של כל הפריטים שעליכם להזמין או לרכוש, כולל מידות אופטימליות המותאמות לחלל. ליד כל פריט כתבו את הבעל המקצוע/ הספקים הרלוונטיים בהתאם לקונספט הנבחר ולהוצאה שבחרתם עבורו (גבוהה/ נמוכה).
- ימי רכישות – עכשיו כשאתם יודעים מה עליכם לרכוש, נסו להגדיר מספר ימי רכישות מראש עבור הנושא. חשוב מאוד להיצמד לקונספט שבחרתם, לדעת מראש לאן אתם הולכים ומה אתם מחפשים, ולא להתפזר. המבחר הוא עצום, היו ממוקדים!
- הכנת החלל – לאחר שמסע הרכישות הסתיים, נוצר חלון זמן עד שכל הפריטים יגיעו. זה בדיוק השלב להכין את החלל. החליטו מה זורקים ומה שומרים, מה מחדשים ומה מעבירים הלאה. זו הזדמנות מצוינת לסדר, למיין, לתייק ולאחסן. בנוסף, אם בחרתם לצבוע או להדביק טפט באחד הקירות, זה הזמן.
- תכנון העמדה – רצוי להגיע לשלב זה כאשר אתם כבר יודעים איפה כל דבר הולך לעמוד. אם אתם מתלבטים בין כמה אפשרויות, אל תתחילו לגרור ולסחוב את הריהוט ממקום למקום. קחו דף, שרטטו את החדר ומקמו בו, בקנה מידה, את הרהיטים הגדולים. תוכלו לשחק עם המיקום עד שתגיעו להעמדה האופטימלית ביותר עבורכם. זכרו לא לחנוק את החלל ולאפשר מעברים נוחים.
- פריסת קירות – אל תרוצו לקדוח ולחורר את הקירות. גם כאן, שרטטו את הקירות על דף, רצוי בקנה מידה, וסמנו היכן אתם מעוניינים לקדוח. מידע על גבהים ומרחקים מומלצים, תוכלו למצוא בקלות באינטרנט. לגבי הקומפוזיציה, אם היא נראית טוב על הדף, היא תיראה טוב גם על קיר.
- בלת"מים – הכינו את עצמכם מראש לבלתי צפוי. אין פרויקט נטול תקלות. בין אם הווילונות יצאו קצרים מדיי, גוף התאורה תקול, האגרטל נשבר ועוד… אם דאגתם לעבוד עם אנשי מקצוע בעלי מוניטין, כנראה שתודעת השירות שלהם גבוהה והם ידעו לתת לכם מענה. נכון שזה לא נעים, אבל זה גם לא נורא .קחו הרבה אויר ונסו ליהנות מהתהליך.
טיפים ליוצאים לדרך –
- אספו תמונות השראה מהרשת שיעזרו לכם להחליט על המראה הסופי ולדייק את הבחירות שלכם.
- דאגו לברר מראש ולקבל המלצות על כל הספקים ובעלי המקצוע שצפויים לקחת חלק בפרויקט.
- אם יש צורך בהגעה של בעלי מקצוע, לפירוק/ הרכבה/ תלייה או כל דבר אחר, רצוי לתאם איתם הגעה ביום ההקמה.